Manifest Kleinschalige Zorg

Afgelopen dinsdag boden we het Manifest Kleinschalige Zorg aan wethouder Peter Verschuren aan. Dit uit hoofde van zijn functie als ‘Portefeuillehouder Jeugdhulp’ der Groninger gemeenten. Een goed gesprek volgde, over de inhoud, maar ook over de kosten van de jeugdhulp.

De dagen daarna regende het e-mails en telefoontjes: beleidsadviseurs, wethouders en inkooporganisaties in Noord-Nederland lieten van zich horen.

De aanleiding van het gezamenlijk schrijven van dit manifest is het feit dat de Groninger gemeenten naar een meer hybride inkoopmodel willen. De huidige open house constructie is niet langer heilig. Wij, als kleinschalige zorgaanbieders, vrezen vooral voor het verdwijnen van de lokale keuzevrijheid van jeugdigen.

Het vijftigtal ondertekenaars levert in 2020 (tot nu toe) begeleiding, dagbesteding of wonen aan ruim 1.000 jeugdigen/gezinnen uit Groningen.

Het manifest lees je hier.

Reacties zijn gesloten.